Harde buik, iets om je zorgen over te maken?

Als er iets gebeurd tijdens je zwangerschap, dan is het heel logisch dat je daar zorgen over maakt. Dit is het moeder instinct. Het is altijd raadzaam om een te raadplegen als er zich iets voordoet. Vandaag besproken we het fenomeen van een harde buik, iets dat bij sommige vrouwen terugkomt tijdens de zwangerschap.

harde buikTijdens je zwangerschap kunnen er een aantal zaken zijn die behoorlijk onschuldig zijn en bij veel vrouwen voorkomen. Een voorbeeld dat veel vrouwen die in verwachting zijn zullen herkennen is het hebben van een harde buik. De buik waar de baby in zit, heeft voelt dan dus hard aan. En dit verschijnsel komt met grotere regelmaat voor bij dames die al eens zwanger geweest zijn. Ze krijgen dus een tweede kindje of zelfs een derde kindje. Deze groep heeft er het meest mee te maken, die harde harde buiken. Maar ook vrouwen die voor de eerste keer in verwachting zijn kunnen er last van hebben. Het is altijd raadzaam om advies van een arts of verloskundige in te winnen als dit gebeurd.

De buik van de vrouw wordt hard omdat de baarmoeder (waar het kindje dus in zit) wordt geprikkeld. Er is een connectie tussen jouw baarmoeder en de heupen. Als er diverse inspanningen uitgevoerd worden, bijvoorbeeld bukken, dan komt er een beetje spanning op te staan. De heupen staan weer in verbinding met je baarmoeder en zo kan de buik hard worden. Jouw lichaam geeft je op dat moment eigenlijk gewoon een klein teken dat je het allemaal wat teveel is. Je moet wat rustiger aan gaan doen nu je zwanger bent. Luister dan ook gewoon naar het lichaam en als het aan blijft houden, ga dan altijd naar een arts of verloskundige. Wij geven geen medisch advies.